A GLIDECAM

A Glidecam Industries kamerastabilizáló rendszereket és kiegészítőket gyárt mind film-, mind videofilm készítőknek. Martin Stevens alapította 1992-ben. Az első Glidecam eszköz származását 1991 tavaszára tehetjük. Martin alkotta meg amikor első hosszabb filmjét rendezte. Martin elégedetlen volt az akkoriban fellelhető kamerastabilizáló rendszerekkel, és különösen drágának is találta őket. Úgy vélte, hogy ha épít saját filmje elkészítéséhez egy kamerastabilizáló rendszert, ami elérhetőbb árú és hatékonyabb is a jelenlegieknél, ez mások érdeklődésére is számot tarthat. Ezt mostmár mint „ésszerű megoldást" emlegeti. Így született hát meg 1991-ben a „Glidecam".

1993-ban Martin Stevens, aki akkoriban üzleti befektetőt és üzlettársat keresett, a bátyjával, David Stevenssel fogott össze. David többéves tapasztalattal rendelkezett és sikeresen tevékenykedett mind pénzügyi, mind kereskedelmi területen, így ideális üzlettársnak bizonyult. David üzleti terve és annak alkalmazhatósága tette a Glidecam Industries-t sikeressé. 1997-ben közösen megalapították a céget, Martin lett az Elnök és David az alelnök.

A Glidecam Industriesnak ma már több mint húszféle terméke és nyolcvannál is több viszonteladója és forgalmazója van világszerte. A Glidecam elhatárolja magát a versenytársaitól technológiailag fejlett és mégis megfizethető termékválasztékával. A Glidecam ügyfélszolgálati politikája az, hogy a vásárlók igényeit teljeskörűen kielégítsék, vásárlás előtti tanácsadással és a vásárlás utáni kapcsolattartással. Ez rengeteg elégedett ügyfelet eredményezett, akik újabb ügyfeleket hoztak.

A Glidecam Industries önmagát „A Jövő Kamerastabilizáló Rendszere"-ként emlegeti. Ennek fényében mutatták be az első testre szerelhető, mindössze 4,5 kg súlyú kamerastabilizáló rendszerüket. Ez a Glidecam V-8 amit 1997-ben hoztak forgalomba, amely már az egyedi és kizárólagosan itt használ „Orbit Hinge" (körbeforgó) technológiával és „Dyna-Elastic Arm" azaz dinamikus-rugalmas karral volt felszerelve. Ennek fényében a Glidecam forgalomba hozta az Arany Szériát 1999-ben. Ebben csúcsminőségű, testre szerelhető, igen kis súlyú (5,9-8,2 kg) kamerastabilizátorokat kínálnak a legigényesebb vásárlóknak. Az Arany Széria a Glidecam csúcstechnológiáját ötvözi ésszerű és hatékony újításokkal, olyan termékeket állítva ezzel elő, amelyek kifinomultak, esztétikusak és jóval kedvezőbb árúak, mint a versenytársak hasonló csúcskategóriájú termékei.

A Glidecam világelső lett ezen a területen, mert a legjobb technikát a legjobb hozzáállással ötvözte, hiszen végülis ez az, amit a vásárlók akarnak.

A Glidecam Industries nagy választékban kínál különféle kamerastabilizátor rendszereket, melyeket filmfelvelőgéppel, videokamerával és kézikészülékekkel használhatunk. Ezekkel a kézi ill. testre szerelhető kamerastabilizátorokkal kiváló minőségű finom felvételeket készíthetünk, amely közben az operatőr sétálhat, futhat, lépcsőzhet, továbbá járműből is használható, illetve egyeletlen talajon is biztosítja a kamerát rázkódás és instabilitás ellen. A Glidecam kamerastabilizáló termékei hozzátartoznak az ideális kamerafelszereléshez, könnyen szerelhetőek, targoncára és sínre vagy hernyótalpra is helyezhetők, rúdon belógatható mikrofonhoz is használhatók, daruról is használhatók, és három- vagy egylábú állványhoz is. A profi filmesek és az amatőr filmkészítők egyaránt élvezhetik azt a mozgékonyságot és könnyedséget, amit csak egy Glidecam kamerastabilizátor nyújthat. A Glidecam Industries ajánlja még a Camcrane 100-ast, mely egy megfizethető háromlábú állványra akasztható rúdon belógatható darus mikrofonállvány.

 

 

 

© 2016 Digital Média Kft.

Szerver adat lekérdezés: 0.028 másodperc